Over mij

 

Ik ben Miranda Verschoor, 49 jaar en moeder van twee volwassen dochters. Ik hou van sporten (bootcamp, obstacle running, fietsen, steps), lachen, koken en eten, lezen, genieten van de natuur, niksen en vakanties.

 

Jarenlang heb ik gewerkt in commercieel administratieve functies, maar op 1 september 2016 heb ik volledig de sprong in het diepe gewaagd naar mijn eigen praktijk.

 

Hoe is dit allemaal begonnen?

Ongeveer 20 jaar geleden begon ik aan de opleiding gewichtsconsulent. Vooral omdat ikzelf jarenlang tegen mijn eigen lichaam en overgewicht heb gevochten met diëten en jojo-effect. Elke ochtend stond ik na de WC, voor het eten en poedeltje naakt op de weegschaal. En bijna elke ochtend baalde ik van mezelf, mijn lijf en voelde me verre van goed en fit. 

De kennis uit deze opleiding, maar ook die tot bootcamp en personal trainer, waren het prille begin van mijn verandering.  Toen wist ik prima wat gezonde voeding en beweging waren, maar de weg naar me goed voelen, werd toch nog gedwarsboomd door andere krachten. Krachten als gedachten, emoties en gewoontepatronen.

 

Vanuit de dingen die ik heb meegemaakt in mijn leven en mijn eigen strijd tegen mezelf en de weegschaal heb ik ervaren dat een aantal factoren de basis leggen voor ‘je goed voelen’ en ‘gelukkig zijn’. Dit kun je samenvatten als ‘goed zorgen voor jezelf’.

Dit zorgen moet altijd een balans hebben tussen zorgen voor je lichaam én zorgen voor je geest.

 

Een maatje 38 heb ik niet, maar dat is voor mij OK. Ik voel me fit, sterk en energiek en weet dat ik goed voor mijn lichaam zorg. Inmiddels kan ik ontspannen met eten omgaan en er vooral van genieten. Eten en mijn gewicht zal altijd mijn zwakke plek blijven, die opspeelt bij moeilijke tijden in mijn leven, maar dat is prima.

 

Om anderen te kunnen gaan begeleiden op basis van deze inzichten, ben ik gestart met de opleiding ‘Counseling’. De theorie over psychologie en de oefening van coachingstechnieken gaven mij de handvatten om anderen te helpen door het woud aan emoties, gewoontes en lichamelijke reacties en te werken naar een gezond lichaam en positieve mindset.

 

Ten slotte miste ik nog een sterk fysieke tool en die heb ik gevonden in Cranio Sacraal therapie. Wij mensen 'zitten' zo vaak en veel in ons hoofd dat we het voelen verleerd zijn. Cranio brengt je weer terug naar je lijf. Het is zo mooi hoe een lichaam kan loslaten door zachte aanraking.

 

Wees lief voor je lichaam en geest; je hebt er maar één.

 

We zijn allemaal in staat om ons goed te voelen en verdienen dit. Ook al gebeuren er soms dingen in ons leven waardoor we dit kwijt kunnen zijn. Iedereen heeft het vermogen zich goed te voelen.

 

En daar word ik dus blij van … om dat boven te halen in mensen.

 

Daarom heb ik me verdiept in gezonde voeding.

Daarom heb ik me verdiept in psychologie en coaching.

Daarom heb ik me verdiept in sport en beweging. 

Daarom heb ik me verdiept in lichaamswerk middels cranio.

Daarom doe ik wat ik doe.

 

Miranda Verschoor

 

06 - 55 713988

info@bewustebalans.nl

Waatskamp 19, Ospel