Cranio-sacraal-therapie

'Wow … wat ben ik met iets moois gestart' ... dat zei ik 3 jaar geleden na het afronden van de allereerste module van de Upledger opleiding tot cranio sacraal therapeut!

 

Inmiddels ben ik 9 modules verder en heb ik het 1e, 2e en een deel van het 3e leerjaar in the pocket.

  

Het is me een mooi vak zeg … het geeft ontspanning en ruimte in lijf en hoofd ... in de cranio behandel je geen symptomen en klachten, maar je verbindt je met de hele mens. In de cranio raak je mensen aan. Het is subtiel lijfwerk wat diep doorwerkt in de menselijke fascie, ook wel bindweefsel genoemd.

 

Het uitgangspunt van de cranio-sacraal-therapie is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen en daar waar dit verstoord is, met zachte aanraking en subtiele bewegingen helpen dit zelfherstellende vermogen te bevorderen. 

 

Het natuurlijke proces van zelf herstellen kan verstoord zijn door een ongeluk, operatie, ziekte, stress of andere (emotionele) gebeurtenissen. De oorzaak van een klacht is vaak te vinden in een toegenomen spanning op een of meerdere plaatsen in het lichaam. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen en zich spanning bevindt, ontstaan vroeg of laat problemen/gezondheidsklachten.

 

Het doel van cranio therapie is meer ontspanning te krijgen in het bindweefsel van het lichaam, juist daar waar te veel spanning aanwezig is. Door de therapie krijgt het bindweefsel weer ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt te herstellen. 

 

Daarnaast kan het ook nog eens een heerlijk ontspannende werking hebben.

  

Mocht je dit ook eens willen ervaren, dan nodig ik je graag bij mij in de praktijk uit op mijn behandeltafel. Een sessie duurt in totaal 60 minuten.

 

Voor deze sessie reken ik € 60,00. 

 

Een collega van me heeft een mooi artikel geschreven over wat cranio is. Het hele artikel lees je hier

 

Cranio is nog relatief onbekend en dat maakt soms ook onbemind en bestempeld als 'zweverig'. Een van mijn docenten aan het Upledger Instituut heeft een duidelijke blog geschreven ... 'Is craniosacraal therapie bewezen?'. Deze blog kun je hier lezen.