Craniosacraaltherapie

Wow … wat ben ik met iets moois gestart!

 

Na 6 intensieve dagen, met voor mij een berg nieuwe theorie over anatomie en heel veel oefenen, aanraken en voelen heb ik de eerste module van het eerste leerjaar craniosacraaltherapie in the pocket.

 

Dat is me een mooi vak zeg … in de Cranio behandel je geen symptomen en klachten, maar je verbindt je met de hele mens. In de Cranio raak je mensen aan. Het is subtiel lijfwerk wat diep doorwerkt in de menselijke fascie, ook wel bindweefsel genoemd.

 

Craniosacraal betekent dat de schedel en het heiligbeen samen een eenheid vormen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel). Hierbinnen bevindt zich hersen- en ruggenmergvloeistof.  Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt en met ons meebeweegt. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen en zich spanning bevindt, ontstaan vroeg of laat problemen/gezondheidsklachten.

               

Het uitgangspunt van de craniosacraaltherapie is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen en daar waar dit verstoord is, met zachte aanraking en subtiele bewegingen helpen dit zelfgenezende vermogen te bevorderen. 

 

Tot nu toe heb ik diverse technieken geleerd om het lichaam uit te nodigen tot ontspannen en loslaten. Dit met een craniosacrale ontspanningssessie van ongeveer een uur.

 

Mocht je dit ook eens willen ervaren, dan nodig ik je graag bij mij in de praktijk uit op mijn behandeltafel. 

 

Omdat ik craniosacraaltherapeut in opleiding ben, bied ik vooralsnog een vooral ontspannende sessie aan. Dit geeft mij de kans steeds meer ervaring op te doen en kan voor degene op tafel zeer ontspannend, rustgevend, helend en energiegevend zijn en ga je met een gevoel van welzijn, balans en harmonie weer naar huis.

 

Voor deze sessie reken ik € 45,00.